Сутність та місце захисту інтелектуальної власності в системі економічної безпеки підприємства

Автор(и)

  • Людмила Вікторівна Перевалова
  • Марина Георгіївна Окладна

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Анотація

УДК: 347.788

Сутність та місце захисту інтелектуальної власності в системі економічної безпеки підприємства / Л. В. Перевалова, М. Г. Окладна // Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Актуальні проблеми розвитку українського суспільства. – Харків : НТУ «ХПІ», 2016. – № 00 (000). – С. 20-24. – Бібліогр.: 7 назв. – ISSN 2227-6809.

У статті розглядаються проблеми захисту інтелектуальної власності на підприємствах у сучасних економічних умовах. На думку авторів, успішний розвиток підприємства, його високі фінансові результати залежать від впровадження у виробництво об’єктів інтелектуальної власності. Конкурентоздатність підприємства, у свою чергу, залежить від наявності надійного механізму захисту інтелектуальних ресурсів. У статті розкриваються такі поняття як «захист інтелектуальної власності», «економічна безпека підприємства», розглядається сутність інтелектуальної безпеки та економічної безпеки підприємства, місце, яке займає захист інтелектуальної власності в системі економічної безпеки підприємства. Автори аналізують зовнішні та внутрішні загрози, які можуть завдати шкоди діяльності підприємства. В роботі розглянута система захисту інтелектуальної власності, запропоновані основні напрямки забезпечення захисту об’єктів інтелектуальної власності на підприємстві.

Ключові слова: інтелектуальна власність, право інтелектуальної власності, захист інтелектуальної власності, безпека, економічна безпека, безпека інтелектуальної власності, підприємство, внутрішні та зовнішні загрози.

##submission.downloads##