Особливості розвитку лідерського потенціалу у майбутніх інженерів

Автор(и)

  • Yana Movchan

DOI:

https://doi.org/10.20998/2227-6890.2017.52.11

Ключові слова:

лідерський потенціал, лідерські якості, професійна підготовка, майбутні інженери, розвивальна програма

Анотація

Стаття описує програму розвитку лідерського потенціалу майбутніх інженерів. Запропонована програма містить декілька блоків: мотиваційний – для підвищення мотивації до професійної діяльності; соціально-адаптивний – для розвитку комунікативних якостей і готовності до міжособистісної взаємодії; стратегічно-професійний – для роботи з уявленнями майбутнього інженера про свою професійну роль та напрацювання професійно необхідних якостей. Для реалізації програми використані такі форми роботи як міні-лекції, семінари-бесіди, психологічні вправи, техніки та ділові ігри. Представлені результати, що демонструють ефективність розробленої програми. Емоційні, мотиваційні, вольові та комунікативні показники мають позитивну динаміку після впровадження тренінгової програми.

Посилання

Мовчан Я.О. Соціально-особистісна адаптованість як складова лідерського потенціалу студентів / Я.О. Мовчан // Теорія і практика управління соціальними системами. – Харків : НТУ«ХПІ». – №1. – 2017. – С. 68–75.

Упражнения на развитие общения [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http://www.psihologu.info/diagnosticheskaya-rabota/67-korrektsionno-raz-vivayushchie-igry-dlya-starsheklassnikov/815-uprazhneniya-na-razvitie-na-vykov-obshcheniya.html.

Мудрик А.Б. Розвиток лідерства: програма тренінгу / А.Б. Мудрик, Х.Ю. Шишкіна. – Луцьк, 2013. – 120 с.

##submission.downloads##